Aankomend groot onderhoud aan onze servers 5-06-2018

Vrijdag 8 juni zullen wij groot onderhoud uitvoeren aan al onze servers waar virtuele servers en webservers op gehost worden. Hierdoor zullen deze machines allemaal 1 voor 1 herstart gaan worden en is een korte downtime niet te voorkomen.
Via dit bericht willen we u op de hoogte brengen dat dit zal gebeuren en waarom we dit doen.

Spectre & Meltdown:
Opnieuw zijn er kwetsbaarheden gevonden in Intel processors welke invloed hebben op de veiligheid. Ook wij maken van Intel processoren gebruik en zijn genoodzaakt om in te grijpen om onze server veiligheid weer optimaal te krijgen.
Inmiddels zijn er enkele door verschillende software leveranciers beveiligingsupdates uitgebracht, welke we willen doorvoeren op vrijdag 8 juni.
Deze werkzaamheden zullen plaatsvinden vanaf 18:00 uur tot 23:00 uur.
Helaas betekend dit dat de servers herstart moeten worden en ontkomen we er niet aan om u deze korte downtime te melden, zodat u op de hoogte bent van 1 a 2 minuten downtime van uw afgenomen dienst.

Het is voor nu onduidelijk welke machines als eerste een herstart krijgen en welke als laatst.
Door onvoorziene problemen hebben we het tijdsvenster daarom vergroot naar 5 uur, zodat u weet wat er speelt als u enige downtime zal ervaren tussen deze tijden.

Mocht u naar aanleiding van deze melding nog vragen hebben dan staan wij voor u klaar via telefoon of e-mail.
Mocht u na ons onderhoud nog problemen ervaren dan kunt u altijd ons storingsnummer bellen welke vermeld wordt op onze website.