Betaal ik per maand of per jaar voor een domeinnaam?

Een domeinnaam is bij ons te registreren voor een periode van 1, 3 of 5 jaar.

Bij het registreren wordt u gevraagd om de gewenste periode in één keer te betalen.
Voordat de termijn is verlopen zullen we u per e-mail een herinnering sturen om het domein te verlengen.
Hoe kan ik een domein uit quarantaine halen?

Hoe kan ik een domein uit quarantaine halen?

Wanneer uw domein in quarantaine staat is uw domein op dat moment niet aanspreekbaar. Wees gerust, uw data is niet verloren. Wij kunnen u verder helpen om uw domein uit quarantaine te halen. Neem contact met ons op via de Live Chat Support of stuur een email naar support@jouwhost.nl. Let wel, er zijn kosten verbonden aan het uit quarantaine halen van een domein.
Hoe koppel ik een nieuw domein aan mijn huidige hostingpakket?

Hoe koppel ik een nieuw domein aan mijn huidige hostingpakket?

Via DirectAdmin kunt u naar Your Account >> Domain Setup. Klik vervolgens op “Add Another Domain” om een nieuw domein toevoegen.
Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Jouwhost?

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Jouwhost?

Het is mogelijk om uw domein naar ons toe te verhuizen via http://www.jouwhost.nl/domainchecker.php. Vul in het veld uw domein in en druk op “Controleer beschikbaarheid”. Het resultaat laat zien dat het domein niet beschikbaar is voor registratie, u heeft het domein immers elders geregistreerd. Druk op “Verhuizen” en vul op de volgende pagina de EPP-code in van het domein welke u wilt verhuizen. Geef uw keuze aan met betrekking tot het gebruik van nameservers en druk op “Klik om door te gaan >>”.
Hoe voeg ik een subdomein toe?

Hoe voeg ik een subdomein toe?

U kunt via DirectAdmin een subdomein toevoegen onder Your Account >> Subdomain Management. Wanneer u hier een subdomein invult en op “Create” klikt, kunt u vervolgens een website uploaden via FTP.
Op welke manier kan ik een domeinnaam registreren?

Op welke manier kan ik een domeinnaam registreren?

Het registreren van een domeinnaam is erg gemakkelijk. Ga naar www.jouwhost.nl/domainchecker.php en kijk of uw domeinnaam beschikbaar is. Volg de stappen om het beschikbare domein te bestellen vanaf €7,00 per jaar, exclusief 21% BTW.
Waarom is mijn domein nog niet zichtbaar op het internet?

Waarom is mijn domein nog niet zichtbaar op het internet?

Wanneer een domeinnaam net is geregistreerd kan het even duren voordat de instellingen op de DNS servers worden doorgevoerd. Tot dit is gebeurd werken je website en email nog niet. Dit duurt maximaal 24 uur.
Wat is DNS?

Wat is DNS?

DNS staat voor Domain Name System en zorgt ervoor dat IP-adressen worden omgezet in namen (bijv. hostnamen, domeinnamen en subdomeinen) en andersom. DNS slaat al deze vertaalgegevens over domeinen op als DNS-records. U kunt het DNS overzicht van uw domein bekijken in DirectAdmin onder Your Account >> DNS Management.
Wat kan ik met een domeinnaam?

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnaam is een naam die verwijst naar een ip-adres. Een domeinnaam staat geregistreerd in het naamgeving systeem op internet (Domain Name System) waarmee netwerken, computers, servers en andere toepassingen worden geïdentificeerd. Uw domeinnaam kunt u koppelen aan een hostingpakket.