Hoe moet ik pingen?

Om een verbinding te testen kunt u gebruik maken van ping. Ga naar uitvoeren (Win+R] en open “cmd”. Voer vervolgens in het prompt venster het ping commando in. Bijvoorbeeld: “ping www.google.nl”. Vervolgens kunt u zien of uw website actief is en op welk ip-adres.
Wat is load?

Wat is load?

Met load (of: serverload, CPU-load) wordt de CPU-belasting van de server uitgedrukt. Een load van 1 betekent dat één CPU-core volledig wordt belast, bij een load van 4 worden 4 cores volledig belast. Wanneer de load hoger is dan het aantal beschikbare cores zal de processor opdrachten in de wachtrij zetten en zal het langer duren totdat een opdracht wordt afgewerkt. Wanneer de load dus te hoog is, zal de performance van de server dalen en kunnen uw diensten slecht bereikbaar zijn.